Controleren of een website veilig is

Met het Kaspersky-programma kunt u de veiligheid van een website controleren alvorens u op een koppeling klikt om de website te openen. Websites worden door URL Advisor gecontroleerd.

Het onderdeel URL Advisor controleert koppelingen op een geopende webpagina in Microsoft Edge gebaseerd op Chromium, Google Chrome of Mozilla Firefox. Het Kaspersky-programma toont één van de volgende pictogrammen naast de gecontroleerde koppeling:

Veilige webpagina – als de gekoppelde webpagina veilig is volgens Kaspersky

Onbekende webpagina – als er geen informatie over de veiligheid van de gekoppelde webpagina is

Webpagina die door indringers kan worden gebruikt – als volgens Kaspersky hackers schade kunnen toebrengen aan uw computer of uw gegevens door gebruik te maken van de webpagina waarnaar de link leidt;

Aangetaste webpagina – als volgens Kaspersky de webpagina waar de link naartoe leidt geïnfecteerd of gehackt kan zijn;

Gevaarlijke webpagina – als de gekoppelde webpagina gevaarlijk is volgens Kaspersky

Als u een pop-upvenster met meer informatie over de koppeling wilt zien, beweegt u de muisaanwijzer naar het desbetreffende pictogram.

Standaard controleert het Kaspersky-programma alleen de koppelingen in de zoekresultaten. U kunt de controle van URL op alle websites inschakelen.

Controle van URL op websites inschakelen:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Klik De knop Instellingen onder in het hoofdvenster.

Dit opent het venster Instellingen.

3. Selecteer het gedeelte Beveiligingsinstellingen.
  4. Klik op de knop Veilig browsen.

Dit opent het venster Instellingen van Veilig browsen.

5. Met een klik op de koppeling Geavanceerde instellingen opent u Veilig browsen.
  6. Selecteer het selectievakje Controleer URL's in het blok URL Advisor.
  7. Als u wilt dat het Kaspersky-programmay de inhoud van alle websites scant, selecteert u Op alle websites behalve opgegeven websites.
  8. Geef indien nodig vertrouwde webpagina's op in het venster Uitzonderingen. Open dit venster door op de koppeling Uitzonderingen beheren te klikken. Het Kaspersky-programma scant de inhoud van de opgegeven webpagina's niet.
  9. Als u wilt dat het Kaspersky-programma alleen de inhoud van specifieke webpagina's controleert:
    1. Selecteer de optie Alleen op opgegeven websites.
    2. Klik op de koppeling Gecontroleerde websites configureren om het venster Gecontroleerde websites te openen.
    3. Klik op de knop Toevoegen.
    4. Voer het adres van de webpagina in waarvan u de inhoud wilt controleren.
    5. Selecteer de controlestatus van de webpagina (als de status Actief is, controleert het Kaspersky-programma de inhoud van de webpagina).
    6. Klik op de knop OK.

De opgegeven webpagina verschijnt in de lijst in het venster Gecontroleerde websites. Het Kaspersky-programma controleert URL's op deze website.

10. Om de geavanceerde instellingen voor URL-controle te configureren, klikt u in het venster Geavanceerde instellingen van Veilig browsen op de koppeling URL Advisor configureren in het gedeelte URL Advisor om het venster Gecontroleerde URL's te openen.
  11. Als u wilt dat het Kaspersky-programma u de veiligheid van koppelingen op alle webpagina's meldt, selecteert u in het gedeelte Gecontroleerde URL's de optie Alle URL's.
  12. Als u wilt dat het Kaspersky-programma weergeeft of een koppeling tot een specifieke categorie van website-inhoud behoort (bijvoorbeeld Grof taalgebruik, obsceniteit):
    1. Schakel het selectievakje Toon informatie over categorieën van website-inhoud in.
    2. Selecteer de selectievakjes naast categorieën van website-inhoud waarover informatie moet worden weergegeven in commentaren.

Het Kaspersky-programma controleert koppelingen op de opgegeven webpagina's en toont informatie over categorieën van de koppelingen in overeenstemming met de geselecteerde instellingen.